luni, 1 august 2011

Cum sa jucam AA si KK ?!

Cele mai bune doua maini din poker le reprezinta perechea de asi urmata de cea de popi.
Un simplu argument pentru care aceasta afirmatie este cat se poate de solida este acela ca ai nevoie de doua perechi pentru a invinge aceste maini. 

    

In general o pereche mare trebuie jucata intr-un mod foarte agresiv pentru a-ti oferi o mana castigatoare, in caz contrar veti avea parte de un posibil bad bead cu care va veti "lauda" mai departe altora.

In runda preflop se joaca in doua feluri AA si KK:

1) In prima faza a turneului, cand blindurile sunt mici, si ma aflu in pozitie de inceput fac raise 6 x BB, daca ma aflu in pozitie de mijloc 3 - 4 x BB iar in pozitie tarzie 2.5 - 3 x BB  sau chiar mai mult in functie de anumiti factori ( rata de foldare a jucatorilor, tipul acestora ( pierzator, agresiv ) , rata de foldare ), iar in faza de mijloc se face in jur de 3 - 4 x BB raise.

2) Daca ma aflu in  pozitiile de inceput voi  limpa asteptand un raise behind cu scopul de a veni deasupra cu un re-raise puternic; daca ma aflu  in pozitiile de mijloc voi  incerca acelasi stil de joc, iar  in cazul in care un jucator a intrat in pot inaintea mea voi face un raise puternic ( aproximativ de marimea potului ) . Prefer mai mult aceasta metoda pentru siguranta.

Pe flop se joaca astfel :

Daca am KK iar flopul este de tipu l A x x am doua optiuni:

- fie imi pun adversarul pe o mana AJ, AQ, AK in urma unei judecati bine stabilite si jocul se opreste aici , prin urmare foldez.

- fie nu iau asul in considerare si joc mana ca atare.

Daca am KK sau AA iar flopul este de tipul J J x, Q Q x,  K K x ,  3 carti consecutive sau de aceasi culoare diferita de cea din ambele carti care le posed atunci nu voi mai juca mana atat de agresiv, asteptand turnul pentru a-mi stabili sansele de castig ale potului lasand adversarul sa fac el pariurile.

Pe turn se joaca astfel :

Daca turnul este de tipul J J x x, Q Q x,  K K x x iar adversarul a plusat pe flop si pluseaza si pe turn , cu siguranta ar trebui sa abandonam potul oponentului. Daca acesta a pariat decat turnul vom face doar call in ideea ca el sa creada ca facem un slow play ( asta in cazul in care nu are trips sau mai bun ). Daca intr-adevar acesta are o mana slaba va renunta usor facand un check pe river ( 70% din cazuri ) . 

Daca pe turn se completeaza a 4-a carte de o posibila chinta sau culoare voi juca mana slow , renuntand la beturi puternice .

Ganditi-va bine inainte de a lua cea mai buna decizie. Luati in calcul principalii factori care i-am prezentat la inceputul postarii. Cu ce fel de jucator suntem in pot ?! ( agresiv, loose ) , cat de des a intrat in pot ?! care este rata lui de foldare si range-ul cartilor care le joaca ?!

Succes la mese !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu